Modevakopleiding

Instituut Cuppens-Geurs.
Wij werken volgens de methode van                                              

De onderstaande modevakopleidingen kun je volgen binnen onze school en afronden met een examen.

- Begincursus
- Costumière
- Coupeuse
- Modevaktekenen
- Lerares

Iedere opleiding bestaat uit een theoretisch deel (het uitwerken van het opleidingsboek en techniekenmap waarin technische naaivaardigheden aanbod komen) en een praktisch deel waarin je het geleerde toepast in het maken van kledingstukken op maat.

Begincursus

De begincursus start op het niveau van iemand die nog geen kennis van patroontekenen en naaien heeft, maar deze cursus is ook heel geschikt voor mensen met naaiervaring.
Na de begincursus ben je in staat om eenvoudige patronen te tekenen/aan te passen, kledingstukken te maken met eenvoudige kragen, zakken, ritsen etc.
Een cursiste met veel naaiervaring voordat ze aan de opleiding begon, maakte de opmerking na het behalen van het diploma Begincursus: “het lijkt niks, maar ik heb er hard voor moeten werken en heb veel geleerd!” 

Costumière

De kennis van de Begincursus wordt verder uitgebreid. Het accent van de costumière-opleiding ligt op kinderkleding en de “eenvoudige”dameskleding. Je leert  hiervoor de patronen zelfstandig te tekenen en je krijgt inzicht in het vervaardigen van deze kledingstukken. 

Coupeuse

 In het vak coupeuse ligt het accent op het tekenen en maken van damescolberts en mantels. Je leert ingewikkelde patronen te tekenen. Middels de techniekenmap komen alle mogelijke technieken voor colbertjes en mantels aanbod. En dit geleerde leer je toepassen in kledingstukken voor jezelf.

Modevaktekenen

 Tijdens het vak modevaktekenen ligt het accent op het leren tekenen van alle mogelijke dames-patronen. Rokken, broeken, jurken, blousen, colberts en mantels komen aanbod, maar nu ook avondjurken met draperieën en andere ingewikkelde patronen.

Lerares

 Het vak lerares is de kroon op het geheel. Je maakt oa. een ruiterpak, een bruidsjurk en een avondjurk. Je loopt stage als lerares. Na het behalen van het leraressen diploma mag je zelf cursisten opleiden tot bovenstaande diploma’s.
Lestijden: 

Maandag
  • 9.00u -12.00u
  • 19.00u - 22.00u

Dinsdag:
  • 9.00u -12.00u
  • 19.00u - 22.00u

Woensdag
  • 9.00u -12.00u
  • 13.00u - 16.00u

Donderdag:
  • 19.00u - 22.00u